Blogga och tjäna pengar

Det är underbart att kunna skapa ytterligare en inkomstkälla och utöka din nuvarande lön till extra inkomster som kan på sikt kan ersätta ditt nuvarande arbete om du vill det.

Med hjälp av en plattform som WordPress kan du bokstavligen skapa allt från en försäljningssida till en fullt fungerande inkomstbringande blogg.

 

Hur tjänar man med en blogg?

Det finns många sätt att skapa en inkomst med en blogg men det som går igenom för alla lönsamma bloggare är att publicera bra innehåll annars kommer ingen att ha en anledning besöka bloggen eller återkomma till den. Ett s.k. opt-in formulär där du ge bort en gratis rapport av någt slag ger dig prenumeranter som du senare kan erbjuda bra produkter till. Vidare kan du på din blogg lägga till banners som går till affiliatelänkar eller länkar till andra produkter och tjänster som du själv har och vill sälja till dina läsare.

Jag är säker på att du kan se att en blogg kan vara ett bra sätt att tjäna pengar på nätet utan särskilt stor insats från din sida.

Du kommer att behöva skriva minst ett nytt blogginlägg varje vecka för att hålla den fräsch och spännande. För att öka antalet besökare organiskt (inte via annonser) behöver den vara SEO-optimiserad. Skriv naturligt men ha ditt viktigaste nyckelord för artikeln i åtanke och låt nyckelordet få återkomma naturligt i texten – gör med andra ord inga onödiga repeteringar för det straffas av sökmaskinerna.

Du måste ha besökare och läsare till din blogg för om du inte får det så får du heller ingen inkomst.

Med andra ord:
1. Du behöver ha besökare till din blogg som antingen kommer via sökmaskinerna, t.ex. Google, eller via annonser.
2. Du behöver ha affiliate-relaterade banners på din blogg.
3. Du behöver nytt, fräscht innehåll på bloggen för att skapa lojala läsare.
4. Du behöver ett opt-in formulär för att bygga upp en prenumerationslista, helt enkelt samla in e-mails för att kunna skicka ut erbjudanden senare.
5. Du behöver ha affiliatelänkar till din blogg för att sälja saker.
6. Du behöver få inkommande länkar (att andra bloggar etc. länkar till din blogg)
7. Du behöver bilder eller annan grafik för att ge liv till din blogg – bildtexter gör att du säljer mer.

Det finns andra saker som du behöver tänka på men ovanstående är de viktigaste områdena som du måste behärska först av allt. Du behöver inte vara en teknikguru utan med intresse och vilja kommer du att snabbt lära dig att skapa en intressant blogg och därmed tjäna pengar på internet, lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *